Fraser: "Geen persoon die speler minuten gaat gunnen"

25 oktober 2016, 14:42

Na een 1-1 gelijkspel in de Gelderse derby tegen NEC ligt de focus bij Vitesse op het bekertreffen met RKC Waalwijk van woensdagavond (aftrap 20.00 uur). Coach Henk Fraser heeft te maken met wat pijntjes in zijn selectie en onderschat de Jupiler League-club absoluut niet.

"Natuurlijk hebben we pijntjes overgehouden aan de wedstrijd tegen NEC maar die moeten we verdragen. Dat hoort bij de topsport die we beoefenen. De echte fitheid zit in het mentale gebied", zegt Fraser tegen Vitesse TV na de derby tegen NEC. Kelvin Leerdam heeft geen spierscheuring, maar kan nog niet in actie komen tegen RKC.

Fraser vindt RKC wel een linke ploeg. "Het kan, zeker met veel ruimte, goed voetballen. Ze hebben behoorlijke snelheid op de flanken met een kopsterke spits", aldus de keuzeheer van Vitesse. "Deze wedstrijd is minstens zo belangrijk als degene tegen PSV (zaterdagavond, red.). We gaan zo sterk mogelijk starten. Ik ben niet de persoon die een speler minuten gaat gunnen. Een basisplek moet je afdwingen. Voor Kosuke Ota is het een mooi moment om te laten zien wat hij kan na zijn goede wedstrijd bij Jong Vitesse. Ook Yuning Zhang klopt duidelijk op de voordeur dus daar gaan we over denken", besluit Fraser.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen