PSV is klaar in de beker na heet avondje op Het Kasteel

25 oktober 2016, 22:59   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Sparta Rotterdam gaat door naar de derde ronde van de beker. Een stabiele verdediging, snelle uitbraken en een doelpunt uit een hoekschop bleken genoeg voor een overwinning van de Rotterdammers: 3-1. Landskampioen PSV kwam maar amper aan voetballen toe en ging met het schaamrood op de kaken de bus terug naar Eindhoven in.

Landskampioen PSV had het afgelopen zaterdag erg lastig met Sparta en wist dus dat het een lastige avond stond te wachten. Sparta liet PSV aan de bal en wachtte rustig op een mogelijkheid om op de counter toe te slaan. Behalve een kopbal van Narsingh had PSV nog niet veel gecreëerd toen Sparta voor het eerst erg gevaarlijk werd uit een counter: na een mooie actie schoot Brogno goed in, maar PSV-doelman Remko Pasveer kon redding brengen. Uit de daaropvolgende corner was het echter alsnog raak, toen uit de kluts de bal voor de voeten van Bart Vriends kwam en hij de bal hard binnenschoot.

Hierna viel PSV met man en macht aan, maar lukte het ze niet om veel te creëren. Na een halfuur zag de ploeg uit Eindhoven tot overmaat van ramp ook nog aanvaller Luciano Narsingh uitvallen met een hamstringblessure, hij werd vervangen door Pereiro. Na enkele mislukte voorzetten en steekpasses was daar pardoes Davy Pröpper die met een mooi schot de lat raakte en zo dicht bij de gelijkmaker kwam. Dichter bij een treffer kwam PSV niet in de eerste helft, het was juist Sparta dat de score had kunnen uitbouwen. Een keihard schot van Calero werd echter gekeerd door Remko Pasveer. Zodoende gingen de spelers bij een 1-0 tussenstand aan de thee.

PSV-trainer Philip Cocu zal zijn ploeg een behoorlijke uitbrander gegeven hebben in de rust, want de Eindhovenaren begonnen furieus aan de tweede helft. Na enkele mooie combinaties die net niet lukten was daar Bart Ramselaar die net als in de Eredivisie wedstrijd tegen Sparta scoorde. Na een steekpass van Pröpper en een goede voorzet van Arias schoot de van FC Utrecht overgenomen middenvelder in de 51e minuut keihard de 1-1 binnen. Direct hierna kon PSV zelfs op voorsprong komen, toen diezelfde Ramselaar met een heerlijk passje Pereiro bereikte. De Uruguayaan kon alleen op de keeper af, maar zijn stiftje ging over.

Enkele momenten later was het niet PSV maar juist Sparta dat de leiding nam. Na een snelle uitbraak kwam een gekraakt schot van Spierings zomaar voor de voeten van Zakaria El Azzouzi, die makkelijk binnen kon tikken. Deze tik kwam PSV niet te boven, het lukte de ploeg uit Eindhoven niet om het balbezit om te zetten in grote kansen. Een kwartier na de 2-1 van Sparta bouwde de ploeg uit Rotterdam de voorsprong zelfs uit. Na een gigantische fout in de opbouw van Remko Pasveer kon Brogno zo doorlopen en schoot hij beheerst de 3-1 binnen.

Na de 3-1 lukte het PSV totaal niet meer om tot voetballen te komen, en ook het inbrengen van Sam Lammers en Oleksandr Zinchenko kon daar geen verandering in brengen. Sparta verdedigde goed en het Rotterdamse publiek vermaakte zich prima. Zonder verdere hoogtepunten werd de wedstrijd uitgespeeld en dus schakelde Sparta knap PSV uit.