West Ham schakelt Chelsea uit in de League Cup

26 oktober 2016, 22:41

Chelsea is niet doorgedrongen tot de kwartfinale van de EFL Cup. Op bezoek bij West Ham United ging de ploeg van Antonio Conte met 2-1 onderuit. Southampton gaat met West Ham mee naar de laatste acht. Sunderland werd op St. Mary's met 1-0 verslagen. 

West Ham United - Chelsea 2-1

Chelsea was duidelijk niet naar de stadsgenoot gekomen met de sterkste formatie. Vooral op het middenvelder en in de voorhoede kregen veel reserves de kans om zich te tonen. De eerste grote kans van de wedstrijd was voor N'Golo Kanté, maar Darren Randolph redde op de inzet van de goed opgestoomde middenvelder. Na dik minuten was Asmir Begovic aan de overzijde kansloos bij een kopbal van Cheikhou Kouyate, die feilloos binnenkopte na een voorzet van Mark Noble. Verder traden beide doelmannen een paar keer goed op bij afstandsschoten, vooral Begovic pareerde een vrije trap van Dimitri Payet op zeer fraaie wijze.

Direct na rust moest de Bosniër echter opnieuw de bal uit het doel halen, nadat Edimilson Fernandes de 2-0 binnenschoot. Kort erop was Noble dicht bij de 3-0, maar hij schoot net naast. Chelsea liet weinig van zich zien na rust. Het inbrengen van Eden Hazard en Diego Costa veranderde wel wat en dat kwam vooral in de laatste twintig minuten tot uiting. Schoten van Oscar, Hazard, Willian en Costa dwongen Randolph echter niet tot nieuwe reddingen. In de laatste minuut van de blessuretijd maakte Gary Cahill nog wel de verdiende 2-1, maar het doelpunt kwam te laat om het echt nog spannend te maken.

Southampton - Sunderland 1-0

Southampton had het betere van het spel in de openingsfase, maar grote kansen bleven uit voor de thuisploeg. Geen een van de keepers hoefde in de eerste helft een noemenswaardige redding te verrichten. De saaie wedstrijd kreeg halverwege de tweede helft uit het niets een goal die veel vergoedde. Sofiane Boufal legde een diepe bal knap voor zichzelf neer, kapte naar binnen en krulde de bal stijlvol in de verre bovenhoek. Sunderland bracht als reactie Jeremain Defoe en de spits zorgde gelijk voor het eerste echte doelgevaar van de bezoekers, maar zag zijn inzet gekeerd worden door Alex McCarthy. Het bleek het enige gevaar tot frustratie van David Moyes. De managers van the Black Cats werd naar de tribune verwezen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen