Icardi redt De Boer weer, Juventus en Roma winnen

26 oktober 2016, 23:05   Bijgewerkt: 26 oktober 2016, 23:45

Mocht het lot van Frank de Boer inderdaad verbonden zijn geweest aan de spannende thuiswedstrijd tegen Torino, zoals de Italiaanse media deze week claimden, dan lijkt de Nederlandse coach zijn baan voorlopig te kunnen behouden. Door twee goals van Mauro Icardi werd er met 2-1 gewonnen door Internazionale. Juventus, AS Roma en Napoli waren woensdagavond ook succesvol.

De Boer heeft weer wat adem

De druk op De Boer nam de afgelopen dagen weer met rasse schreden toe. Als we de Italiaanse media moesten geloven, dan hing de guillotine zelfs al boven het hoofd van de trainer. In de Serie A bezette hij met Inter de magere veertiende plaats en bovendien werden twee van de drie Europa League-duels verloren. Het duel met Torino zou allesbepalend zijn voor de toekomst van de Nederlander in de modestad, een verlies zou fataal zijn. Deze kwam er echter niet.

Juventus revancheert zich

Ondertussen wist Juventus zich te herpakken van de 1-0 nederlaag die het afgelopen zaterdag bij AC Milan leed. De Turijnse titelverdediger wist in het eigen stadion een 4-1 overwinning op Sampdoria te boeken. Mario Mandzukic knikte La Vecchia Signora al vroeg uit een perfecte voorzet van Juan Cuadrado op 1-0 en Giorgio Chiellini maakte er meteen 2-0 van, ook met een kopbal. Nadat Patrik Schick voor de aansluiting had gezorgd namens Sampdoria, bepaalden Miralem Pjanic en nogmaals Chiellini de eindstand op 4-1. Chiellini, die doorgaans bekend staat om zijn harde manier van verdedigen, wist dus opvallend genoeg twee keer tot scoren te komen.

Ook Roma, Napoli en Lazio winnen

AS Roma, de nummer twee van de Serie A, blijft op twee punten achterstand van Juventus staan. Met Kevin Strootman in de basis – de Nederlander speelde zeventig minuten mee – wonnen de Giallorossi met 1-3 bij Sassuolo. Paolo Cannavaro knikte de thuisploeg, waar Timo Letschert ontbrak, op voorsprong, maar de Romeinen knokten zich terug. Door twee goals van Edin Dzeko (één penalty) en een treffen van Radja Nainggolan werd het 1-3 in het Mapei Stadion. Een smet op deze zege was het wegvallen van Alessandro Florenzi, die per brancard van het veld gedragen moest worden.

Napoli wist Empoli dankzij doelpunten van Dries Mertens en Vlad Chiriches met 2-0 te verslaan, Lazio was met Wesley Hoedt in de startopstelling maar zonder de geblesseerde Stefan de Vrij en Ricardo Kishna met 4-1 te sterk voor Cagliari. Fiorentina bleef na een regenpauze in Florence steken op een teleurstellend 1-1 gelijkspel tegen Crotone.

[photo,102008,left,]

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen