Van Bronckhorst: "Het maakt niet uit wie er speelt"

26 oktober 2016, 23:34

Giovanni van Bronckhorst opteerde voor het bekertreffen met stadsgenoot Excelsior voor een aantal mutaties, maar de oefenmeester zag dat het niet uitmaakte. De Rotterdamse derby werd met 4-0 gewonnen, ondanks het feit dat de trainer spelers als Terence Kongolo, Dirk Kuyt en Nicolai Jørgensen rust gaf.

"We begonnen goed aan de wedstrijd en waren duidelijk het betere team", zegt Van Bronckhorst na afloop tegen de NOS. "In de eerste helft resulteerde dat nog niet in goals, maar uiteindelijk maakten we in de tweede helft al wel snel het verschil. Na de doelpunten werd het voetballen steeds makkelijker, werden de ruimtes groter en was de wedstrijd gespeeld."

Waar bijvoorbeeld PSV dit seizoen lang niet altijd thuis geeft, oogt Feyenoord juist zeer soeverein. "We hebben gewoon de focus", stelt Van Bronckhorst. "We laten zien dat het niet uitmaakt wie er speelt. Ook nu we met jongens spelen die minder minuten gemaakt hebben, hebben we ons niveau weer gehaald", besluit de tevreden coach van Feyenoord.

Belangrijke Toornstra geniet van overwicht

Jens Toornstra, die op het middenveld geposteerd stond, was belangrijk met een doelpunt en twee assists. Toen Karim El Ahmadi eruit ging, werd hij zelfs nog even aanvoerder.  "We stonden vandaag zo goed dat ze geen kans hebben gehad", zegt Toornstra op de clubwebsite. "We hadden zo'n overwicht, dat we wisten dat er ook na rust kansen zouden komen. Het was zaak die kansen af te maken en dat hebben we ook gedaan. De eerste twee doelpunten vielen heel snel in de tweede helft, zodat we de wedstrijd rustig konden uitspelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen