Olympique Marseille strikt voormalig 'td' van Barça

27 oktober 2016, 15:36

Olympique Marseille heeft aardige zaken gedaan op de transfermarkt. Niet voor de spelersgroep, maar voor de directie. De club uit Zuid-Frankrijk, in het bijzonder de nieuwe eigenaar Frank McCourt, heeft de Spanjaard Andoni Zubizarreta met trots benoemd tot sportief directeur.

Het lag al in de lijn der verwachting dat Zubizarreta aan de slag zou gaan bij Marseille en voorzitter Jacques-Henri Eyraud heeft diens komst nu officieel aangekondigd op een persconferentie. De 55-jarige Zubizarreta is oud-doelman van Deportivo Alavés, Athletic Bilbao, FC Barcelona en Valencia en was na zijn keeperscarrière actief als technisch directeur bij Bilbao (2001-2004) en Barça (2010-2015). Nu slaat hij dus een nieuw hoofdstuk open in zijn loopbaan.

Volgens Spaanse media heeft Zubizarreta voor drie seizoenen getekend bij Marseille, dat afscheid heeft genomen van sportief directeur Gunter Jacob, verwierp woensdag. "Marseille is een club die voetbal ademt en een club met een groot hart. De passie en emotie in het voetbal is hier sterk aanwezig", zegt Zubizarreta over L'OM.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen