Robben terug bij Oranje, ook Schaars in voorselectie

27 oktober 2016, 14:51   Bijgewerkt: 27 oktober 2016, 15:24

Eindelijk is Arjen Robben weer terug bij Oranje. Bondscoach Danny Blind heeft vanmiddag (donderdag) de voorlopige selectie van het Nederlands elftal voor de oefeninterland tegen België (9 november) en de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg (13 november) bekendgemaakt. In het keurkorps springt niet alleen de naam van Robben, maar ook die van Stijn Schaars in het oog.

Op 13 november verscheen Robben voor het laatst binnen de lijnen bij Oranje, dat toen dankzij twee doelpunten van de aanvoerder met 2-3 bij Wales wist te winnen. De vleugelaanvaller van Bayern München speelde pas in één oefeninterland en vier EK-kwalificatiewedstrijden mee, na zijn ongekende optreden op het WK 2014. De vorige interlandperiode, waarin het Nederlands elftal van Wit-Rusland (4-1) won en van Frankrijk (0-1) verloor, kwam net te vroeg voor de toen nog geblesseerde Robben. Inmiddels is de captain weer helemaal fit.

Opvallend is dat er maar 22 spelers tot de voorselectie behoren. "Ik heb bewust gekozen voor een kleine voorselectie", stelt Blind in een persbericht. "Op dit moment zijn er door de vele blessures nogal wat vraagtekens en onzekerheden. Ik kan dan wel andere spelers gaan toevoegen aan de voorlopige selectie, maar ik wil voorkomen dat ik die volgende week weer moet afzeggen. De komende dagen hoop ik meer duidelijkheid te krijgen over de fysieke gesteldheid van de spelers in kwestie", aldus de bondscoach van Oranje.

De volledige voorselectie van Oranje

Daley Blind (Manchester United), Jeffrey Bruma (VfL Wolfsburg), Jordy Clasie (Southampton), Memphis Depay (Manchester United), Virgil van Dijk (Southampton), Bas Dost (Sporting CP), Vincent Janssen (Tottenham Hotspur), Luuk de Jong (PSV), Rick Karsdorp (Feyenoord), Davy Klaassen (Ajax), Terence Kongolo (Feyenoord), Davy Pröpper (PSV), Bart Ramselaar (PSV), Arjen Robben (Bayern München), Stijn Schaars (sc Heerenveen), Wesley Sneijder (Galatasaray), Maarten Stekelenburg (Everton), Joël Veltman (Ajax), Tonny Vilhena (Feyenoord), Michel Vorm (Tottenham Hotspur), Georginio Wijnaldum (Liverpool) en Jetro Willems (PSV).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen