Van Bronckhorst looft Feyenoord-spirit en coach Streppel

28 oktober 2016, 14:58

Zondag om 14.30 uur staan er in De Kuip twee teams tegenover elkaar die een prima start van dit seizoen beleven. Feyenoord gaat soeverein aan kop in de Eredivisie, terwijl sc Heerenveen op de knappe derde plaats staat. In aanloop naar de wedstrijd van zondag heeft Giovanni van Bronckhorst de loftrompet gestoken over de spirit in zijn ploeg en Heerenveen-trainer Jurgen Streppel.

Feyenoord won deze week in de beker met 4-0 van Excelsior, tot vreugde van Van Bronckhorst. "In die wedstrijd is weer bewezen hoe belangrijk het is om een brede selectie te hebben,", zegt de trainer, die enkele frisse krachten de kans gaf. "We hebben een selectie met meerdere spelers die kunnen starten, waardoor we woensdag wat jongens rust hebben kunnen geven. Het is heel lekker dat iedereen er staat wanneer het nodig is."

Feyenoord is, ook na De Klassieker, nog ongeslagen dit competitieseizoen. "We stoppen er veel energie in om elke wedstrijd een goed resultaat te halen en dat lukt tot nu toe goed. Iedereen in de ploeg heeft een aandeel in deze reeks en stimuleert elkaar om elke week de winst te halen. Dat straalt van de ploeg af", zegt de trainer van de koploper, die positief is over tegenstander Heerenveen. Dat team staat knap derde. "Trainer Jurgen Streppel heeft daar een belangrijk aandeel in, hij laat zijn team herkenbaar spelen. Het is niet voor niets dat Heerenveen hoog op de ranglijst staat."

Overigens is het nog wachten op de rentree van Sven van Beek. De verdediger heeft een terugslag in zijn herstel van een voetblessure. "Dat is op de eerste plaats heel vervelend voor Sven zelf", vindt Van Bronckhorst. "Hij stopt al zijn kracht en energie erin om weer fit te worden. Het gevoel bij hem en bij ons was goed. Hij had ook al minuten gemaakt bij de reserves en speelde daar sterk. Vorige week heeft hij alleen opnieuw last gekregen. In overleg met een specialist is besloten dat het beter is voor hem om rustig aan te doen, waarbij het goede nieuws is dat hij niet geopereerd hoeft te worden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen