Excelsior naar Amsterdam met lessen uit De Kuip

28 oktober 2016, 15:57

Na een goede competitiestart, met negen punten uit vijf duels, is de klad er wat ingekomen bij Excelsior. De laatste vier eredivisieduels eindigden in een nederlaag en dit weekend moeten de Rotterdammers op visite bij Ajax. Trainer Mitchell van der Gaag geeft zijn team een kans, als zijn spelers zich aan de afspraken houden.

Een resultaat halen in de ArenA is uiteraard een loodzware opdracht voor de Kralingers. "Ik wil dat het team laat zien wat we afgesproken hebben, zoals we dat verdedigend in de eerste helft tegen Feyenoord ook hebben gedaan. Daarnaast moeten we zelf meer gevaarlijk worden. Tegen Feyenoord hebben wij geen kansen gecreëerd, op een moment met Faik na. Feyenoord geeft weinig ruimte en kansen weg en ook Ajax is natuurlijk een goede ploeg. Meestal krijg je tegen dit soort teams echter meer ruimte, dus we moeten morgen zelf ook gevaarlijk kunnen worden", spreekt hij op het digitale huis van zijn club.

Excelsior verloor afgelopen woensdag met 4-0 van Feyenoord in het bekertoernooi. "Tegen Feyenoord deden we het verdedigend in de eerste helft goed, maar na rust gaven we het in vijf minuten weg. We deden niet meer de dingen die we afgesproken hadden. Er gebeuren in een wedstrijd wel eens dingen die niet prettig zijn, maar dan moeten we wel gewoon onze dingen blijven doen en niet van slag raken.''

Bij Excelsior ontbreken Arghus Bordignon, Luigi Bruins, Anouar Hadouir en Terell Ondaan in Amsterdam.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen