Nee, echt lekker loopt het nog niet bij Zlatan Ibrahimovic

31 oktober 2016, 12:05

Zlatan Ibrahimovic liet in de afgelopen jaren zien dat hij een absoluut fenomeen is, die topclubs uit verschillende landen met zijn doelpunten, assists en uitstraling kampioen wist te maken. Of het nou in Amsterdam, Milaan of Parijs was: het was altijd een feest als Ibrahimovic op het veld stond. Bij Manchester United is de Zweed echter aan het worstelen. FCUpdate.nl werpt een blik op zijn statistieken.

Nog wel een aardige start

En het begon nog wel zo veelbelovend. Na een puike oefencampagne was Ibrahimovic meteen trefzeker in het duel om het Community Shield met Leicester City (1-2 winst). Hij trok de ingezette lijn door, met vier goals in de eerste vier Premier League-wedstrijden. Hij scoorde tegen AFC Bournemouth (1-3 winst), vond tweemaal het net tegen Southampton (2-0 winst) en maakte ook een treffer in de stadsderby tegen Manchester City (1-2 verlies).

Doelpuntendroogte

Ook als we puur naar de statistieken van Ibrahimovic bij Man United kijken, dan kunnen we niet anders dan concluderen dat het nog niet overhoudt wat de topspits laat zien op Old Trafford. In 900 Premier League-minuten maakt hij vier doelpunten en bovendien staat hij al 588 minuten (!) droog. Zo'n magere reeks kende Ibrahimovic eerder in februari 2011, toen hij bij AC Milan 391 minuten zonder doelpunt bleef in de Serie A. Daarna bleef een dergelijke serie uit.

Ibrahimovic leed in totaal, in zijn tien Premier League-duels, 41 keer balverlies. In 24 van deze gevallen ging het om een slechte balcontrole, zeventien keer werd hij van de bal gezet door een tegenstander. De Zweed won wel meer dan de helft van de kopduels (31 van de 57). Wat betreft passing heeft Zlatan een succesrate van 76,6 procent. In totaal verstuurde hij 372 passes: elf lange ballen (tien goed, één slecht) en 361 korte passes (275 goed, 86 slecht). Hij zette veertien keer (1,4 keer per negentig minuten) met een pass een medespeler in kansrijke positie, maar heeft nog geen enkele assist achter zijn naam staan.

Contrast met PSG-periode

Laten we hopen dat Ibrahimovic bij Manchester United snel weer de Ibrahimovic van de vorige jaren zal worden.

[photo,102080,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen