Feyenoord niet langs Heerenveen in spannende topper

30 oktober 2016, 16:31   Bijgewerkt: 30 oktober 2016, 17:44

Feyenoord heeft ook haar tiende duel van het seizoen niet verloren. Thuis tegen nummer vier sc Heerenveen kwamen de Rotterdammers echter niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Na een vroege achterstand wist de equipe van Giovanni van Bronckhorst nog voor rust op voorsprong te komen, maar een prachtgoal van Arber Zeneli zorgde ervoor dat de Friezen weer op gelijke hoogte kwamen. Feyenoord blijft ondanks de remise koploper, Heerenveen behoudt haar vierde plek.

Jørgensen kreeg echter na een half uur hard werken verdiend zijn doelpunt. Een kans één op één met Mulder werd door de Deense topscorer knap binnengeschoven. Het was alweer de achtste Eredivisie-treffer van de aanwinst. Het leek er na deze treffer lange tijd op dat er met een gelijkspel gerust zou worden, maar dit was buiten Jerry St. Juste gerekend. De jonge verdediger maakte een domme overtreding in het strafschopgebied en gaf arbiter Pol van Boekel geen andere keuze dan een penalty toe te kennen. Deze werd door Kuyt gemist, maar Rick Karsdorp was alert bij de rebound.

Het was Jørgensen die namens Feyenoord fanatiek op zoek ging naar een tweede treffer, maar het niet voor elkaar kreeg om de uitblinkende Mulder te passeren. De bezoekers loerden ondertussen op de counter, maar dit zonder resultaat. Deze fase zette zich door tot het laatste fluitsignaal, al dacht Henk Veerman nog even in de buurt te komen, maar hij verprutste een veelbelovende situatie. Uiteindelijk wist de thuisploeg geen echte kans op de overwinning meer te krijgen, en zo zijn de bezoekers de morele winnaar van de wedstrijd. Feyenoord ziet zijn voorsprong op nummer twee Ajax nu slinken tot drie punten, terwijl Heerenveen op de vierde plaats blijft staan.

[photo,102091,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen