Supersub Mühren bezorgt AZ drie punten bij armoedig ADO

30 oktober 2016, 18:47   Bijgewerkt: 30 oktober 2016, 20:16

AZ heeft haar eerste competitiezege sinds 18 september te pakken. In een bij vlagen teleurstellend duel trok de ploeg van trainer John van den Brom aan het langste tijd tegen een zeer matig ADO Den Haag. Matchwinner voor de Alkmaarders werd Robert Mühren, die in de slotfase van de wedstrijd de trekker overhaalde en hiermee opnieuw zijn waarde voor AZ bewees: 0-1.

Voor beide ploegen was er voorafgaand aan de wedstrijd maar één doel: drie punten pakken. De laatste overwinning van ADO dateerde van 19 augustus, toen in Excelsior in Rotterdam met 1-2 werd verslagen. Voor AZ was een overwinning iets minder lang geleden, maar ook de Alkmaarders hadden inmiddels al vier wedstrijden op rij niet meer weten te winnen. Met name de nederlaag van afgelopen weekend bij FC Groningen (2-0, red.) was pijnlijk voor de ploeg van John van den Brom, die dit seizoen om de bovenste plaatsen wil meedoen.

De noodzaak tot winnen leek bij geen van beide teams te zijn doorgedrongen, want de eerste helft kon ronduit teleurstellend genoemd worden. Zowel ADO als AZ verstopte zich en had moeite met het creëeren van een uitgespeelde aanval. Er werd bovendien slordig gevoetbald, wat leidde tot veel balverlies en overtredingen. Al voor de rust verstevigde ADO door alle overtredingen haar leidende positie in het gele kaarten klassement, toen Thomas Meissner en Ludcinio Marengo op de bon werden geslingerd door scheidsrechter Kamphuis. Ook van de kant van AZ kwam weinig goeds.

De Alkmaarders begonnen de wedstrijd erg knullig, toen doelman Rochet zijn teamgenoot Stijn Wuytens bijkans knock-out sloeg met een mislukte uittrap. Het bleek een voorteken voor een matige eerste helft, die geen enkele uitgespeelde kans kende. In de laatste minuten voor rust begonnen de bezoekers echter wel aan te dringen, wat leidde tot halve kansen voor Ilias Bel Hassani en Alireza Jahanbakhsh.

Een opmaat voor een flitsende tweede helft bleek het niet. Beide ploegen kwamen niet overtuigend uit de kleedkamer en ook na een uur spelen hadden beide keepers weinig te doen gekregen. AZ drong wel aan, maar wist de opening niet te vinden waardoor men genoodzaakt was het keer op keer van afstand te proberen. Met name Ilias Bel Hassani was dringend op zoek naar een goal, maar hij had het vizier duidelijk niet op scherp staan. Ook Joris van Overeem en Alireza Jahanbakhsh probeerden het zonder succes.

Toen na 75 minuten het fameuze Haags Kwartiertje aanbrak leek AZ dan eindelijk wakker geschud. Het ging voetballend wat beter lopen bij de Alkmaarders, waardoor er enkele grote kansen te noteren waren. Wout Weghorst kwam net een stap tekort na een strakke voorzet van Thomas Ouwejan, terwijl Mattias Johansson doelman Setkus op zijn weg vond nadat hij met een heerlijk over de verdediging gelepelde bal was bediend door Jahanbakhsh. Het was uiteindelijk Robert Mühren die de ban brak voor AZ. Jahanbakhsh kwam opnieuw uitstekend door over rechts en bediende Mühren met een perfecte voorzet. De Volendammer hoefde er alleen maar tegenaan te lopen: 0-1. Met nog enkele minuten op de klok speelde AZ de wedstrijd vervolgens rustig uit, terwijl ADO net als in de rest van de wedstrijd geen gevaar kon stichten.

De ploeg van Petrovic wacht nu sinds 19 augustus op een overwinning, terwijl AZ zich weer meldt op de vijfde plaats op de ranglijst.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen