Media hebben weer munitie om op De Boer te schieten

31 oktober 2016, 07:56   Bijgewerkt: 31 oktober 2016, 17:53

De 1-0 nederlaag van Internazionale bij Sampdoria is voor de Italiaanse media weer reden om flink te speculeren over de toekomst van Frank de Boer én trainers die de Nederlander eventueel kunnen opvolgen, mocht hij in deze lastige periode ontheven worden uit zijn functie.

De media in het voetbalgekke Italië maken er een sport van om alvast vervangers aan te wijzen voor trainers die onder druk staan en dat is nu ook bij Inter aan de hand. Terwijl De Boer door de teleurstellende prestaties hevig onder druk staat in het Stadio Giuseppe Meazza, worden de namen van Laurent Blanc, Andrea Mandorlini, Leonardo, Francesco Guidolin en Stefano Pioli al genoemd als eventuele opvolgers. "Het is voorbij", wordt er zelfs al gekopt.

De Boer gaf zichzelf midweeks wat lucht dankzij een 2-1 overwinning op Torino, maar dat kan weleens uitstel van executie zijn geweest. Door het 1-0 verlies bij Sampdoria zijn er slechts acht ploegen die minder punten hebben dan Inter en drie van deze ploegen hebben ook nog eens een wedstrijd tegoed. De achterstand op de Champions League-plekken bedraagt al acht punten.

Sky Sport Italia en La Gazzetta dello Sport stellen dat Inter De Boer tot de volgende wedstrijd (thuis tegen Crotone) heeft om zichzelf te bewijzen. Daarna volgt er een interlandperiode, wat volgens deze media de ideale tijd is om eventueel werk te maken van de komst van een nieuwe oefenmeester. Ondertussen wordt er dus al flink gespeculeerd. Blanc wordt al een tijdje nadrukkelijk in verband gebracht met de functie van De Boer, maar Leonardo wordt als topfavoriet genoemd. De Braziliaan stond eerder al eens aan het roer bij Inter, waar hij werd voorgedragen door oud-voorzitter Massimo Moratti. 

Tot dusver lijkt de huidige voorzitter Erick Thohir volledig achter De Boer te staan, iets dat ook geldt voor directeur Michael Bolingbroke. Het is echter de vraag Chinese Suning Group, grootaandeelhouder van Inter, de Nederlandse keuzeheer nog steunt.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen