Respect voor Robben bij PSV: "Hoort bij wereldtop"

31 oktober 2016, 15:18

Twaalf seizoen lang speelde Arjen Robben al in het buitenland, maar in dienst van Chelsea, Real Madrid en Bayern München kwam hij voor dit seizoen nog nooit tegen zijn oude club PSV uit. Dat is deze jaargang anders. In de eerste Champions League-wedstrijd tegen zijn voormalig broodheer (4-1 winst voor Bayern) wist hij al één keer tot scoren te komen en dat hoopt hij dinsdagavond in het Philips Stadion ook weer te doen. Hij kan in ieder geval rekenen op een warm onthaal.

"Ik denk dat hij de ontvangst zal krijgen die hij verdient, op basis van wat hij heeft laten zien voor PSV en het Nederlandse voetbal", zegt PSV-coach Phillip Cocu op de persconferentie in aanloop naar het tweede duel met Bayern in twee weken tijd. "Ik verwacht dat hij een goed ontvangst zal krijgen, maar dat de supporters ook volledig achter ons zullen staan", stelt de Eindhovense trainer. "Wij concentreren ons zelf echter alleen op de wedstrijd en de tegenstander, en daar is hij er één van. Daar zullen we alle aandacht voor nodig hebben", weet Cocu.

"Maar ik heb heel veel respect voor Arjen", vervolgt de keuzeheer van PSV. "Ik heb hier nog samen met hem gespeeld. Hij is buiten het veld een fantastische persoonlijkheid en natuurlijk ook een speler met extreem veel kwaliteiten. Specifieke kwaliteiten. Robben is een speler die bij de wereldtop hoort. Iedereen heeft zijn handen vol om hem af te kunnen stoppen. Het respect voor Arjen Robben is heel groot, zowel op als buiten het veld", stelt Cocu. "Maar Bayern heeft meer van dat soort spelers. We zullen als team allemaal samen moeten werken om de aanvallende kwaliteiten van Bayern te kunnen neutraliseren."

Robben liet zelf al weten uit te kijken naar het 'speciale' weer zien met PSV in Eindhoven. "Het is speciaal. Ik kijk er erg naar uit, het voelt als thuiskomen", sprak de 32-jarige aanvaller, die tussen 2002 en 2004 het shirt van PSV droeg. "Het waren twee geweldige jaren, die heel belangrijk waren in mijn ontwikkeling."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen