Officieel: Inter wijst Frank de Boer na 84 dagen de deur

1 november 2016, 12:32   Bijgewerkt: 1 november 2016, 13:08

Het zijden draadje waar Frank de Boer al een tijdje aan hing, is geknapt. De Nederlander is definitief op straat gezet door Internazionale. De Milanese topclub kwam dinsdagochtend met de langverwachte mededeling dat de 46-jarige man uit Hoorn zijn koffers gepakt heeft. Daarmee is het tijdperk-De Boer bij Inter na 84 dagen al ten einde gekomen.

Het nieuws komt allesbehalve als een donderslag bij heldere hemel, aangezien het hoofd van De Boer al weken op het Milanese hakblok lag. De prestaties waren dan niet om over naar huis te schrijven en daardoor kreeg de Nederland veel kritiek over zich heen vanuit de Italiaanse media. De coach startte op 21 augustus meteen met een 2-0 verlies bij Chievo Verona en dat bleek een voorbode van een ongelukkig en kortstondig huwelijk.

De nieuwe clubeigenaars van de Chinese Suning Group wilden meteen resultaten zien, maar het lukte De Boer niet om het vrij nieuwe en niet gebalanceerde team van Inter aan de praat te krijgen. In totaal noteerde de keuzeheer in de Serie A vijf nederlagen, twee gelijke spelen en vier overwinningen. De 2-1 zege op Juventus was een hoogtepunt, maar verder viel het vooral flink tegen. In de Europa League werd weliswaar gewonnen van Southampton (1-0), maar kregen de Nerazzurri tikken van het Israëlische Hapoel Beer Sheva (0-2) en Sparta Praag (3-1).

Een aanzienlijk deel van de supporters schaarden zich wel achter De Boer, die volgens velen de tijd moest krijgen om zijn stempel te kunnen en zijn filosofie te laten aanslaan. Deze heeft hij dus niet gekregen. Er wordt zelfs gezegd dat de huidige nummer twaalf van de Serie A onze landgenoot tijdens een conference call per telefoon heeft ontslagen. Beloftentrainer Stefano Vecchi neemt de honneurs nu waar, tot er een definitieve vervanger is geregeld.

Voormalig Lazio Roma-coach Stefano Pioli staat op de nominatie om De Boer op volgen. Naar verluidt krijgt hij een aanbeiding voor een contract van achttien maanden voorgeschoteld.

[photo,101966,left,]

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen