Lukaku bedankt Koeman voor sublieme seizoensstart

1 november 2016, 11:55

Everton won afgelopen zondag op het eigen Goodison Park overtuigend met 2-0 van West Ham United. Dat was volledig te danken aan Romelu Lukaku. De Belgische spits dirigeerde The Toffees met een doelpunt en een assist op Ross Barkley naar de winst. Na deze keurige thuisoverwinning van de nummer vijf van de Premier League sprak Lukaku lovende woorden over zijn manager Ronald Koeman.

Toen Koeman in juni werd aangesteld als manager van Everton, belde hij Lukaku meteen. "Jij gaat nergens heen", was de boodschap van de Nederlandse coach. De spits bleef aan boord en toont dit seizoen weer zijn waarde voor Everton. De 23-jarige Belg staat na tien speelronden al op zeven doelpunten en drie assists. "Toen de manager me tijdens het EK belde, heb ik hem verteld hoe ik me voelde. We hadden een eerlijk gesprek, ik was ook verrast door zijn eerlijkheid. Ik vertelde me hoe hij wilde werken en hoe hij team wilde laten spelen. Hij zag in mij een belangrijke speler. Ik heb hem verteld dat ik een professional ben en dat ik me voorbereidde op allerlei scenario's", zegt Lukaku tegen The Guardian. "Ik zou in ieder geval geen problemen veroorzaken, zei ik."

"Toen ik terugkwam, werkte ik harder dan ooit tevoren. Ik moest fit worden. Ik heb niet meer teruggekeken, sindsdien. Koeman helpt me enorm met zijn belangrijke adviezen", aldus Lukaku. "Hij was ook zeer duidelijk in welke verbeteringen hij wilde zien. Hij heeft heldere ideëen en dat helpt me. Ik ben nog nooit zo goed begonnen aan een seizoen", glimlacht de Rode Duivel.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen