Hoe verging het Arjen Robben eigenlijk bij PSV?

1 november 2016, 13:33   Bijgewerkt: 1 november 2016, 15:15

Het gaat vanavond (dinsdag) natuurlijk over de clash tussen PSV en Bayern Munchen in de Champions League en de kansen om de volgende ronde te bereiken, maar het gaat ook veel over Arjen Robben. De aanvoerder van Oranje keert, voor de eerste keer in de twaalf seizoenen dat hij al in het buitenland bivakkeert, terug in het Philips Stadion. Daar stond hij tussen 2002 en 2004 op de loonlijst. Maar hoe verging het hem eigenlijk in Eindhoven?

Het seizoen 2002/2003

Robben debuteerde op 11 augustus 2002 voor PSV, in de met 3-1 verloren Johan Cruijff Schaal-wedstrijd tegen Ajax. Een valse start, maar in de Eredivisie heersten de Eindhovenaren dat seizoen wel. Robben maakte twaalf doelpunten en leverde zes assists in het kampioensjaar. In het begin was het even acclimatiseren: in de eerste vijftien competitiewedstrijden scoorde hij slechts tweemaal: tegen De Graafschap (4-0 winst) en NEC (0-5 winst). Hij kreeg wel de tijd om, vooral in fysiek opzicht, even te wennen aan het niveau. Zo speelde hij in de eerste acht wedstrijden slechts twee keer de volle negentig minuten.

In de Champions League kwam Robben in de eerste twee van de zes groepsduels nog niet in actie, maar de groei die de rappe aanvaller doormaakte in het seizoen, kreeg later ook gestalte in zijn aandeel in de duels in het miljoenenbal. Na de eerste twee wedstrijden te hebben gemist, speelde Robben achtereenvolgens 35, 45, 70 en 90 minuten mee. In de thuiswedstrijd tegen Auxerre (3-0 winst) maakte hij zijn eerste Europese doelpunt ooit. De groepsfase werd echter niet overleefd, ondanks de frisse inbreng van Robben.

Het seizoen 2003/2004

Robben ging aanvankelijk lekker door in het seizoen 2003/2004. Hij werd, nadat hij meteen trefzeker was in het duel om de JC Schaal met FC Utrecht (3-1 winst), wel meer een aangever dan een afronder. In 23 wedstrijden noteerde hij namelijk vijf goals en tien assists. Wederom maakte hij steeds het verschil tegen de kleintjes. In de Champions League wist PSV niet te overwinteren, maar mede dankzij twee goals van Robben (tegen AEK Athene en Deportivo La Coruña) stroomde de Eindhovense ploeg nog wel in de UEFA Cup in.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen