Champions League: de stand van zaken in alle groepen

1 november 2016, 15:25

Vandaag en morgen schalt de hymne van de Champions League rond 20.45 uur weer door de huiskamers van alle voetballiefhebbers. We maken ons op voor de vierde speelronde van het meest prestigieuze clubtoernooi van Europa. Voor welke clubs is deelname aan de knock-outfase al in het zicht? En welke clubs moeten deze week flink aan de bak, om kans te houden op de volgende ronde?

Groep A

De kaarten in Groep A zijn al zeer duidelijk geschud. Het moet héél raar lopen, willen Arsenal en Paris Saint-Germain niet doorgaan naar de volgende ronde. De grootmachten, die elkaar in Parijs op een 1-1 remise hielden, hebben tot dusver zeven punten verzameld. Omdat FC Basel en Ludogorets één schamel puntje hebben gesprokkeld, kan deze poule nu al beslist worden. Als Arsenal bij Ludogorets wint en PSG geen fout maakt in Basel, dan kunnen de twee topclubs zich in de laatste twee speelronden puur focussen op de groepswinst.

1 Arsenal: 3 - 7

2 Paris Saint-Germain 3 - 7

3 Ludogorets 3 - 1

4 FC Basel 3 - 1

Groep B

In Groep B is het nog een stuk spannender. De situatie is als volgt: Napoli (6) gaat aan kop, voor Besiktas (5), Benfica (4) en Dinamo Kiev (1). De nummers één en twee ontmoeten elkaar vanavond in Turkije en de winnaar van de strijd zal goede papieren hebben om te kunnen overwinteren in de Champions League. Benfica zal er hoe dan ook in de thuiswedstrijd tegen Kiev voor willen zorgen dat het na deze ronde minimaal op de tweede plaats staat in de poule. Toch zal deze groep na deze week nog niet beslist zijn, aangezien de verschillen klein zijn. Voor Kiev geldt dat het hard aan de bak moet, om nog minimaal Europa League-voetbal uit het vuur te kunnen slepen. Het kan zich eigenlijk niet meer een misstap permitteren.

1 Napoli 3 - 6

2 Besiktas 3 - 5

3 Benfica 3 - 4

4 Dinamo Kiev 3 - 1

Groep C

Omdat FC Barcelona in de vorige speelronde in Camp Nou korte metten wist te maken met Manchester City (4-0), staat de Catalaanse topclub vijf punten los in Groep C. Als Barça vanavond in Manchester zegeviert, dan is groepswinst een feit. Met een gelijkspel bemachtigt de club van coach Luis Enrique al een ticket voor de knock-outfase. Barcelona staat er stukken beter voor dan Man City, dat in het geval van een nieuw verlies tegen de Spaanse club nog flink aan de bank zal moeten om de volgende ronde te halen. Borussia Mönchengladbach staat momenteel slechts één puntje achter de formatie van trainer Pep Guardiola en speelt vanavond thuis tegen Celtic, dat nog maar één punt heeft. Het duel tussen Gladbach en City op 23 november kan weleens een hele belangrijke worden.

1 FC Barcelona 3 - 9

2 Manchester City 3 - 4

3 Borussia Mönchengladbach 3 - 3

4 Celtic 3 - 1

Groep D

Dan Groep D, de poule waar PSV met één punt samen met Rostov op de laatste plaats staat. Bayern München, vanavond de tegenstander van de Eindhovenaren, is de nummer twee met zes punten en Atlético Madrid gaat aan kop met negen punten. Als PSV ten onder gaat tegen Bayern en Rostov in Madrid verliest, dan zijn de twee topteams al zeker van de knock-outfase en strijden PSV en Rostov met elkaar om het overblijvende Europa League-ticket. Op 6 december ontvangt PSV de Russen in het eigen Philips Stadion. Dat kan dus weleens een 'sudden death' worden. Toch hopen we natuurlijk dat PSV nog een kansje blijft houden op CL-overwintering, door voor een stunt te zorgen tegen het Bayern van Arjen Robben.

1 Atlético Madrid 3 - 9

2 Bayern München 3 - 6

3 PSV 3 - 1

4 FC Rostov 3 - 1

Groep E

Samen met Groep B is Groep E op dit moment het spannendst. AS Monaco gaat aan de leiding met vijf punten, maar voelt de hete adem van Tottenham Hotspur (4), Bayer Leverkusen (3) en CSKA Moskou (2) in de nek. Woensdagavond speelt de nummer één tegen de nummer vier, waardoor Monaco hele goede zaken doet of alles helemaal omgegooid zal worden. Vincent Janssen speelt met de Spurs thuis tegen Leverkusen en zou bij een overwinning aardig in de buurt komen van een plek bij de laatste zestien.

1 AS Monaco 3 - 5

2 Tottenham Hotspur 3 - 4

3 Bayer Leverkusen 3 - 3

4 CSKA Moskou 3 - 2

Groep F

Er zijn twee ploegen die de dienst uitmaken in Groep F en dat zijn absoluut niet de minsten: Real Madrid en Borussia Dortmund hebben allebei zeven punten. Hier geldt hetzelfde als de groep van Arsenal en PSG: als Real (Legia Warschau-uit) en Dortmund (Sporting Clube de Portugal-thuis) winnen, dan is plaatsing voor de volgende ronde een feit. In de schaduw van de Spanjaarden en de Duitsers vechten Sporting en Legia om plek drie. De ploeg uit Lissabon staat er beter voor (drie punten versus nul punten), maar moet op 7 december nog wel afreizen naar de Poolse hoofdstad.

1 Borussia Dortmund 3 - 7

2 Real Madrid 3 - 7

3 Sporting Clube de Portugal 3 - 3

4 Legia Warschau 3 - 0

Groep G

Het Premier League-sprookje dat Leicester City afgelopen seizoen beleefde gaat dit seizoen tot dusver nog vrolijk verder in de Premier League. De Engelse kampioen wist al haar duels te winnen, tegen Club Brugge, FC Porto en FC Kopenhagen. Als manager Claudio Ranieri en de zijnen woensdag bij Porto winnen en Kopenhagen punten morst tegen Club, dan is groepswinst al veiliggesteld door Leicester. Kopenhagen en Porto, die in de vijfde speelronde tegen elkaar spelen in Denemarken, strijden tot dusver met elkaar om de tweede plaats en dit gevecht ligt nog helemaal open.

1 Leicester City 3 - 9

2 FC Kopenhagen 3 - 4

3 FC Porto 3 - 4

4 Club Brugge 3 - 0

Groep H

Ook in Groep H liggen twee ploegen duidelijk op koers voor overwintering in de Champions League. Dat verhaal gaat op voor Juventus en Sevilla, die beiden op zeven punten staan. Omdat ze in eigen huis tegen respectievelijk Olympique Lyon (drie punten) en Dinamo Zagreb (nul punten) spelen, volstaan drie punten om zeker te zijn van de achtste finales. Lyon heeft op dit moment de beste uitgangspositie om door te stromen richting de Europa League, maar moet nog wel naar Zagreb toe.

1 Juventus 3 - 7

2 Sevilla FC 3 - 7

3 Olmypique Lyon 3 - 1

4 Dinamo Zagreb 3 - 1

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen