Herstelde Vlaar reist met AZ mee naar Israël

2 november 2016, 11:52

AZ neemt 21 man mee naar Israël voor uitduel in de Europa League met Maccabi Tel-Aviv. Tot de spelersgroep die trainer John van den Brom geselecteerd heeft, behoort ook aanvoerder Ron Vlaar, die andermaal hersteld lijkt van een kuitblessure.

Vlaar miste de eerste wedstrijd met de Israëliërs (1-2 nederlaag) en nog vier andere wedstrijden van de Alkmaarders wegens een blessure. De verdediger was anderhalve week geleden terug tegen FC Groningen alweer fit, maar kreeg gaandeweg die wedstrijd toch weer last van zijn kuit. Of hij donderdag ook bij de laatste achttien zal zitten, dat is nog even afwachten.

Alireza Jahanbakhsh zit niet bij de selectie. Net zoals tijdens het thuisduel wordt de aanvaller buiten de ploeg gelaten, omdat de Iraniër anders mogelijk in de problemen komt in zijn vaderland. De politieke spanning tussen Iran en Israël zorgt voor veel Iraanse sporters die wedstrijden met sporters uit Isräel boycotten.

Hoewel AZ bij een nederlaag nog steeds niet helemaal uitgeschakeld is, moet er donderdag een goed resultaat behaald worden om Europese overwintering een realistisch doel te laten blijven. Uit de eerste drie duels pakte de ploeg slechts één puntje.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen