Engelse bond overweegt FIFA te negeren om klaproos

2 november 2016, 21:41   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De FIFA heeft de nationale ploegen van Engeland en Schotland verboden om de onderlinge WK-kwalificatiewedstrijd op 11 november te spelen met rouwbanden met daarop een klaproos. De Engelse voetbalbond overweegt dat verbod echter te negeren.

De klaproos is in het Verenigd Koninkrijk het symbool van oorlogsherdenking en 11 november is daar al sinds 1919 Armistice Day. De internationals van Engeland en Schotland wilden de oorlogsslachtoffers herdenken met de klaprozen, maar de FIFA vindt dat niet goed omdat dit een 'politieke uiting op het shirt' zou zijn. Opvallend genoeg gaf de Wereldvoetbalbond vijf jaar geleden wel groen licht voor het gebaar.

"We respecteren de wetten van het voetbal volledig en nemen onze rol als oprichter van de spelregelcommissie  IFAB zeer serieus, maar we zijn niet van mening dat de klaproos een politieke, religieuze of commerciële boodschap verkondigt", meldt de Engelse voetbalbond FA woensdag in een statement, eraan toevoegend dat het nog steeds de intentie heeft om haar internationals tegen Schotland met de rouwbanden met daarop de klaproos te laten spelen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen