Kompany terug in Belgische selectie, Alderweireld absent

4 november 2016, 12:30

Woensdagavond staan het Nederlands elftal en de Belgische nationale ploeg tegenover elkaar in de ArenA. Oranje krijgt in die oefeninterland mogelijk te maken met Vincent Kompany, die terug is in de selectie van de Belgische nationale ploeg. Dat heeft bondscoach Roberto Martínez vrijdagmiddag wereldkundig gemaakt.

Net als het Nederlands elftal had ook de Belgische bond om 12.00 uur een persconferentie belegd. De Spaanse keuzeheer maakte daar bekend dat Manchester City-speler Vincent Kompany is opgenomen in de selectie voor het duel met Oranje en de WK-kwalificatiewedstijd tegen Estland. "Kompany kan minuten maken, hij is beschikbaar. We hebben goed contact met Manchester City en zullen kijken hoe het dit weekend met hem gaat in de Premier League. We nemen geen risico met hem en volgen de adviezen van zijn club op. We zijn echter dolblij dat hij terugkeert bij ons. Met zijn ervaring is hij altijd van waarde, bijvoorbeeld voor de jonge jongens."

Bij het persmoment werd ook duidelijk dat oud-Ajacied Toby Alderweireld, die door een beenblessure een twijfelgeval was, geen onderdeel uitmaakt van de spelersgroep. Dat geldt ook voor Nacer Chadli en Radja Nainggolan, die niet fit genoeg zijn. Eredivisiebekenden Jan Vertonghen, Moussa Dembélé en Dries Mertens zijn wel van de partij bij België, dat woensdag om 20.45 uur speelt tegen Oranje. Thomas Foket, de rechtsback van AA Gent, kan in die wedstrijd zijn debuut maken. Hij maakt namelijk voor het eerst onderdeel uit van de Belgische selectie. 

De Derby van de Lage Landen is een bijzonder duel, zo heeft ook Martínez ondervonden in België. "Ik weet dat dit meer dan een vriendschappelijke wedstrijd is, dat is me hier wel duidelijk gemaakt. Ik snap en voel de rivaliteit. We nemen het duel ook erg serieus, ook omdat zij veel kwaliteiten hebben. Het is een fraaie uitdaging voor ons en we gaan er ook alles aan doen om te winnen. We zien dit niet als een vriendschappelijk potje", zei de keuzeheer.

Desondanks is de kans groot dat België niet op volle oorlogssterkte aan de aftrap in Amsterdam zal verschijnen. "Het is een kans om wisselspelers speeltijd te geven. Ik wil graag zien hoe de nieuwe jongens zich aanpassen aan de groep en hoe ze zich laten zien op de training. Daarna gaan we kijken wie wel een kans krijgt tegen Nederland en wie niet. We willen graag talenten minuten geven, maar zullen dat weloverwogen doen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen