Blind noemt zelfs Heraclied door aanvallersprobleem

4 november 2016, 13:11

Als de KNVB op dit moment een vacature zou opmaken voor een bepaalde positie in het veld, dan zou dit absoluut de positie van vleugelaanvaller zijn. Al een tijdje is Danny Blind aan het zoeken naar geschikte kandidaten. Omdat Arjen Robben en Quincy Promes momenteel nog niet volledig inzetbaar zijn, moet Blind het komende woensdag tegen België doen met spelers als Memphis Depay en Jeremain Lens.

"Memphis Depay selecteer ik omdat de spoeling dun is", sprak Blind op de persconferentie waarop hij zijn 25-koppige selectie bekendmaakte. "We hebben problemen op de flanken, dat is duidelijk, met Promes en Robben. Dan zul je alternatieven moeten hebben." Het is tekenend voor de manier waarop het er momenteel aan toegaat op de positie van vleugelaanvaller. De opties zijn beperkt. Een voordeel is wel dat Jeremain Lens al een tijdje fit is en het ook prima doet bij Fenerbahçe. Daar scoorde hij donderdag nog met een vrije trap tegen Manchester United. "Lens maakt een goede indruk", vindt Blind. "Het is een krachtige en explosieve speler, die altijd aan zijn acties toekomt.

In de zoektocht naar geschikte buitenspelers kwam Blind met een opvallende naam op de proppen. De bondscoach gaf aan dat hij een vleugelaanvaller van Heracles Almelo op het lijstje heeft staan. "Eljero Elia, Jens Toornstra, Brandley Kuwas en Steven Berghuis zijn allemaal kandidaten", aldus Blind. "Ik moet creativiteit hebben tegen de tegenstanders die niet altijd alle registers opentrekken."

Als we iets meer naar het centrum gaan, dan lijkt het momenteel ook niet over te houden. Vincent Janssen heeft nog moeite om het net te vinden bij Tottenham Hotspur, Bas Dost is iets teruggevallen na zijn goede start bij Sporting Clube de Portugal en de doelpuntendroogte van Luuk de Jong bij PSV is eigenlijk nog schrijnender. Toch is De Jong weer opgeroepen. "Of hij nou in vorm is of niet, hij heeft kwaliteiten in de zestien meter. Die wil ik achter de hand houden", aldus Blind.

"Wat betreft Janssen: ik kan niks met die loze kritieken", stelt Blind verder. "Hij is enorm gegroeid en heeft het de afgelopen wedstrijden bij Oranje heel goed gedaan. Bij Tottenham speelt hij niet alles en hij heeft er inderdaad nog geen acht of negen gemaakt, maar we kunnen niet anders dan zeggen dat Janssen een prima spits is voor Oranje. Ik stel hem gewoon weer op", aldus de bondscoach van Nederland, die Robin van Persie overigens nog niet helemaal vergeten is. "Als er problemen zijn met onze nummer één spitsen en hij in goeden doen is, dan kan het. Ik zie hem echter alleen als eerste spits. Kan ik hem die rol niet geven, dan moet ik dat met hem bespreken. Klaas-Jan Huntelaar was daarin helder; die wilde geen derde spits zijn."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen