Streppel zag nederlaag na beginfase niet aankomen

4 november 2016, 23:41

SC Heerenveen pakte in de laatste acht wedstrijden twintig punten, maar aan die goede reeks kwam vrijdag een einde. De ploeg van coach Jurgen Streppel ging bij het bezoek aan Sparta Rotterdam, ondanks een vroege 0-1 voorsprong, met 3-1 ten onder.

Streppel zag het verlies na de eerste tien minuten niet aankomen. "Maar het gebeurde toch", baalde de oefenmeester na afloop in gesprek met de NOS. Na negentien minuten stond het ineens 2-1 voor Sparta. "We gaven die twee goals zo weg. Als je met 2-1 achter staat, dan moet er veel gebeuren om het weer om te draaien. Dat hebben we ook geprobeerd, zeker in het begin van de tweede helft. Toen hadden we een geweldige fase, met drie honderdprocentkansen, waarin we gewoon de 2-2 hadden moeten maken. Dat was ook wel verdiend geweest, denk ik."

In de 69ste minuut viel aan de andere kant echter de 3-1. "Daarna probeerden we nog van alles om het tij te keren, maar toen was er zoveel ruimte dat elke tegenstoot gevaarlijk was. De 4-1 hing ook meer in de lucht dan de 3-2, al had de 3-2 vijf minuten voor tijd toch kunnen vallen. Dan had ik het nog moeten zien. Als je twee procent minder bent en voor het doel ook niet helemaal alert bent, dan kan je ook eens verliezen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen