Celtic boekt tegen Inverness CT vijfde zege op rij

5 november 2016, 18:26

Celtic blijft voorlopig een klasse apart in het Schotse Premiership. De formatie van manager Brendan Rodgers boekte zaterdag haar vijfde competitiezege op rij en hield tevens voor de vijfde opeenvolgende keer de nul. Op het eigen Celtic Park won het met 3-0 van Inverness CT.

Celtic maakte het verschil met Inverness CT pas in de tweede helft. Scott Sinclair (foto) opende drie minuten na de pauze de score voor de titelverdediger. Leigh Griffiths was een kwartier later verantwoordelijk voor de 2-0. Zeven minuten voor tijd legde Tom Rogic de eindscore vast op 3-0. Inverness CT-speler Greg Tansey werd vlak na de 2-0 met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd. De Nederlandse keeper Dorus de Vries bleef op de bank bij Celtic.

Met 31 punten uit elf wedstrijden is Celtic de overtuigende koploper in de Schotse competitie. Het heeft tien punten voorsprong op nummer twee Aberdeen, dat ook nog een duel meer heeft gespeeld.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!