Chelsea geeft show weg en scoort vijf keer tegen Everton

5 november 2016, 20:22

Als manager van Southampton wist Ronald Koeman vorig seizoen op Stamford Bridge te winnen van Chelsea, maar zaterdag had de Nederlandse oefenmeester met zijn nieuwe club Everton geen schijn van kans in dat stadion. De ploeg uit Liverpool werd met een 5-0 nederlaag teruggestuurd naar Goodison Park.

Voor Chelsea is het de vijfde overwinning op rij in de Premier League en tevens de vijfde opeenvolgende keer dat het de nul houdt. Na de 3-0 nederlaag bij Arsenal, eind september, won de Champions League-winnaar van 2012 van achtereenvolgens Hull City (0-2), Leicester City (3-0), Manchester United (4-0) en Southampton (0-2).

Tegen Everton leidde Chelsea binnen twintig minuten al met 2-0. Eden Hazard opende in de negentiende minuut de score, door vanaf de linkerflank naar binnen te komen en Maarten Stekelenburg te passeren met een schot in de verre hoek. Een minuut later werd de Nederlandse Everton-goalie door de benen gepasseerd door een schot van Marcos Alonso. De Spanjaard kon schieten na een voorzet van Pedro, waarbij Diego Costa de bal liet lopen voor zijn ongedekte landgenoot.

Costa was zelf in de 42ste minuut na een verlengde corner verantwoordelijk voor de 3-0. Acht minuten eerder was Chelsea al dicht bij een derde treffer geweest, maar toen schoot Victor Moses tegen de paal. In de eerste twintig minuten van de tweede helft liep Chelsea uit naar 5-0, door goals van Hazard en Pedro. De Belg scoorde in de korte hoek na een hakje van Pedro. Laatstgenoemde was zelf succesvol in de rebound, nadat Stekelenburg een poging van Hazard nog wist te keren.

Door de winst neemt Chelsea de koppositie in de Premier League over van Manchester City, dat eerder op de dag in de thuiswedstrijd tegen Middlesbrough door een late goal van Marten de Roon bleef steken op 1-1. Arsenal en Liverpool kunnen Chelsea en Manchester City zondag passeren. Zij moeten daarvoor thuis winnen van respectievelijk Tottenham Hotspur en Watford. Everton staat zesde in de Engelse competitie, op zeven punten achterstand van Chelsea.