Cultheld Beugelsdijk helpt ADO eindelijk weer aan zege

5 november 2016, 21:09

ADO Den Haag heeft voor het eerst sinds 19 augustus een wedstrijd gewonnen in de Eredivisie. Tom Beugelsdijk bezorgde zijn team na rust de broodnodige overwinning met een rake kopbal. Het bleek voldoende om een flets spelend Willem II te verslaan: 1-0.

Het duel tussen de twee concurrenten draaide uit op een clash tussen twee verschillende speelstijlen. ADO-trainer Zeljko Petrovic had Dennis van der Heijden naast Mike Havenaar geposteerd en liet zijn ploeg de lange bal hanteren. Mede door de keuze voor 4-4-2 was Édouard Duplan zijn plaats kwijt. Erwin van der Looi liet zijn team goed verzorgd positiespel spelen met drie spitsen, maar toonde met zijn ploeg weinig initiatief om snel op de helft van de tegenstander te komen.

Beide speelwijzen leverden nauwelijks kansen op in het Kyocera Stadion. De uitvoering bij ADO liet te wensen over, waardoor Van der Heijden en Havenaar nauwelijks bereikt werden, één moment uitgezonderd. Al in de eerste minuut zorgde een lange bal van Tom Beugelsdijk voor paniek in de Tilburgse defensie. Derrick Tshimanga treuzelde te lang en liet zich aftroeven door Ruben Schaken, die Havenaar in staat stelde om te scoren. Kostas Lamprou voorkwam met een knappe reflex én hulp van de lat dat het meteen 1-0 stond.

Na rust kwam er iets meer leven in de wedstrijd. Dat was mede te danken aan de aanwezigheid van Duplan op het veld. De Fransman was vlak voor de rust al ingebracht door Petrovic als vervanger van Kevin Jansen die een, op het oog, zware knieblessure had opgelopen. Ook Willem II toonde iets meer initiatief in de tweede helft.

Zonder de geschorste topscorer Fran Sol stond Willem II ineens voor een zware klus. In het laatste half uur werd pijnlijk duidelijk dat de ploeg van Erwin van der Looi ook niet overloopt van het vertrouwen. Ernestas Setkus hoefde niet één keer serieus in te grijpen en hield zijn doel eenvoudig schoon.

Duplan verzuimde vlak voor tijd nog om de 2-0 te maken, maar dat deerde niet voor het publiek in Den Haag. Zij zagen hun ploeg eindelijk weer eens winnen en stijgen naar de middenmoot. ADO heeft veertien punten uit twaalf duels. Willem blijft onderin staan met tien punten uit twaalf wedstrijden.