Balotelli weer gepasseerd bij Italië, afmelding Boateng

5 november 2016, 21:01

Mario Balotelli is dit seizoen goed bezig in het shirt van OGC Nice, maar heeft opnieuw naast een uitnodiging voor de nationale ploeg van Italië gegrepen. Dit ondanks dat Graziano Pellè ook buiten de selectie is gehouden voor de interlands tegen Liechtenstein (12 november, WK-kwalificatie) en Duitsland (15 november, oefen).

Balotelli, wiens laatste interland dateert van het WK 2014, kon profiteren van het feit dat Pellè buiten de selectie is gehouden nadat hij het in oktober in het duel met Spanje aan de stok had gekregen met bondscoach Giampiero Ventura. Na een wissel weigerde de oud-speler van AZ en Feyenoord de hand van Ventura, waarna hij direct uit de selectie werd gezet.

Ventura heeft Pellè in de komende interlandperiode niet nodig, maar ondanks zijn zes doelpunten voor Nice in dit Ligue 1-seizoen blijft ook Balotelli thuis. Ventura geeft de voorkeur aan onder meer Eder, Ciro Immobile en Simone Zaza.

Bij Duitsland heeft Jérôme Boateng zich afgemeld voor het WK-kwalificatieduel met San Marino (11 november) en de vriendschappelijke wedstrijd tegen Italië. De verdediger liep zaterdag in de partij van zijn club Bayern München tegen Hoffenheim een been- en knieblessure op. De schade valt mee, maar men acht het verstandiger dat Boateng het voorlopig rustig aan doet.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen