Lazio slaat aanval Napoli op vierde plaats in Serie A af

6 november 2016, 01:10

Zonder de geblesseerde Stefan de Vrij en met Wesley Hoedt en Ricardo Kishna op de bank heeft Lazio een aanval van Napoli op de vierde plaats in de Serie A afgeslagen. De Romeinen verlieten het Stadio San Paolo in Napels zaterdag met een 1-1 gelijkspel.

Napoli had voor rust meer balbezit dan Lazio en creëerde ook meer kansen, maar toch stond het bij de pauze 0-0. Zeven minuten na de doelwissel wist de thuisclub dan wel de score te openen. Met twee tegenstanders bij zich scoorde Marek Hamsik met een schot in de verre hoek. Twee minuten later kwam Lazio alweer langszij. Balde Keita nam het Napolitaanse doel onder vuur, waarbij Napoli-keeper Pepe Reina zijn hand wel tegen de bal wist te krijgen. De ingreep van de Spaanse sluitpost bleek echter niet voldoende om de gelijkmaker te voorkomen.

In het restant van de tweede helft werd, hoewel Napoli opnieuw meer aanvallende intenties toonde dan de bezoekers uit Rome, niet meer gescoord. Daardoor blijven Lazio en Napoli respectievelijk vierde en vijfde in de Serie A, met slechts één punt verschil tussen beide teams.