Owusu-Abeyie geniet ondanks reserverol in Nijmegen

6 november 2016, 13:20

Na tal van omzwervingen in het buitenland streek Quincy Owusu-Abeyie afgelopen zomer neer bij NEC. De voormalig jeugdspeler van Ajax en Arsenal startte als basisspeler in Nijmegen, maar wordt de afgelopen tijd door coach Peter Hyballa op de reservebank geposteerd. Zaterdagavond ook, toen hij inviel tijdens het 1-1 gelijkspel van NEC tegen FC Groningen.

De jonge Ferdi Kadioglu maakte vlak voor tijd de 1-1, na voorbereidend werk van mede-invaller Owusu-Abeyie. De voetbalnomaad stond slechts tien minuutjes in het veld, maar blijft toch positief. "Natuurlijk wil elke speler het liefste in de basis staan, maar als ik inval dan doe ik gewoon mijn uiterste best in belang van het team. We doen het met zijn allen, dat is het belangrijkste", aldus de oud-speler van Arsenal. Hij vindt het 'prettig' dat hij met een assist van waarde kon zijn. "Ik wil toch gewoon laten zien dat ik voor het team belangrijk kan zijn, of ik nou in de basis sta of inval."

Maar ook naast het veld probeert Owusu-Abeyie zijn steentje bij te dragen aan het teamproces bij NEC. "Nou, ik ben niet echt een speler die heel luid aanwezig is in de groep, maar ik probeer gewoon mijn medespelers te helpen waar ik dat kan. Of dat nou in de kleedkamer of op het veld is. Corrigeren, advies geven, vertellen over dingen die ik heb meegemaakt. Ik doe het op mijn manier en als dat dan goed neerkomt bij een jonge speler, dan ben ik daar blij om. Ik ben hier sowieso blij. Als ik niet speel, dan ben ik blij voor de jongens die wel spelen. Als een jonge speler als Rayhi in de basis staat en na vijf minuten scoort, dan kan ik daar van genieten. Een jongen als Ferdi, ik vind het écht mooi. Uiteindelijk zijn we gewoon één team. Ik heb het naar mijn zin en heb veel plezier in het voetballen. Ik geniet binnen en buiten het veld en heb echt niks te klagen. Alleen een driepunter zou wel een keer fijn zijn, maar dat gaat ook goed komen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen