Leipzig schaart zich naast Bayern aan kop Bundesliga

6 november 2016, 17:40

RB Leipzig is aan een ongekend seizoen bezig in Duitsland. De ploeg promoveerde afgelopen zomer naar het hoogste niveau en doet op dit moment mee voor de bovenste plekken. Zondag kwam het op gelijke hoogte met koploper Bayern München door een 3-1 zege op FSV Mainz.

In eigen stadion begon Leipzig voortvarend aan de wedstrijd. Timo Werner zette zijn club na drie minuten al op voorsprong tegen Mainz. Emil Forsberg tekende daarna voor de verdubbeling en Werner was vervolgens met zijn tweede doelpunt verantwoordelijk voor een 3-0 voorsprong. In de tweede helft hield Leipzig die tussenstand lang vast. Mainz deed uiteindelijk nog wat terug met een rake kopbal van Stefan Bell.

Na tien speelronden in de Bundesliga staat zowel Bayern als Leipzig op 24 punten. Het doelsaldo spreekt in het voordeel van de club uit München, dat maar één doelpunt minder tegen heeft dan Leipzig. Mainz moet voorlopig de aansluiting met de subtop uit het hoofd zetten met veertien punten en een tiende plek.