Ruime overwinning Inter, hattrick Salah voor AS Roma

6 november 2016, 22:45

In de Europa League wist Internazionale niet te winnen na het vertrek van trainer Frank de Boer, maar de eerste competitiewedstrijd na het ontslag van de Nederlander eindigde wel in een overwinning. In eigen stadion won Inter met 3-0 van Crotone.

De cijfers doen anders vermoeden maar Internazionale had ook grote moeite om tegen Crotone tot scoren te komen. Het leek tegen de nummer laatst van de Serie A op een gelijkspel af te stevenen. In de laatste zes minuten van de wedstrijd kwam Inter drie keer tot scoren. Ivan Perisic opende de score, waarna Mauro Icardi tweemaal tot scoren kwam en daarmee een 3-0 zege realiseerde.

Inter klimt dankzij de overwinning naar een negende plek op de ranglijst. De achterstand op de vijfde plek, wat recht geeft op Europees voetbal, is op dit moment vijf punten. Koploper Juventus is met dertien punten voorsprong ruim uit zicht. Crotone staat onder in Italië met vijf punten uit twaalf wedstrijden.

AS Roma

Mohamed Salah kende zondag een geweldige avond namens AS Roma. Hij was met een hattrick hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor de 3-0 overwinning op Bologna. Na dertien minuten lag zijn eerste treffer al in het net. Na een uur spelen zorgde de international van Egypte voor de 2-0, waarna twintig minuten voor tijd hij zijn hattrick compleet maakte. Roma staat tweede in de Serie A met vier punten minder dan Juventus.