Vitesse 'doet zoveel fout': "Leek helemaal nergens op"

7 november 2016, 11:06

Voor Vitesse was de 0-2 thuisnederlaag tegen PSV van vorige week geen groot drama, maar de verliespartij van zaterdag tegen Heracles Almelo deed zich wel behoorlijk voelen in Arnhem. Spits Ricky van Wolfswinkel was na de wedstrijd uiterst kritisch op zijn elftal.

Het spel van Vitesse hield niet over tegen Heracles, zo had Van Wolfswinkel ook gezien. "We doen zoveel fout", zei de aanvaller tegen De Gelderlander. "Zelfs een simpele pass over een paar meter komt niet aan. Het leek echt helemaal nergens op. Het tempo ligt te laag. Er is heel weinig beweging. Weinig diepgang. En we tonen geen lef. Risico? Daar kiezen wij niet eens voor. Maar dan gaan simpele ballen óók nog eens fout. Dan schiet het allemaal niet op."

Niet alleen op het voetballende aspect scoorde Vitesse een onvoldoende, ook mentaal kon het beter. "We zijn allemaal vrienden, maar je mag je mond wel open doen, hoor", aldus de aanvaller, die het probleem in Arnhem ook niet te groot wilde maken. "Dit is geen sportieve crisis. Daarvoor is het nog veel te vroeg. Maar wij moeten wel gewoon resultaten behalen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen