KNVB schorst Van den Brom voor één duel na 'schijterd'

7 november 2016, 16:54

John van den Brom zal niet op de bank zitten wanneer AZ het in de eerstvolgende competitiewedstrijd opneemt tegen Roda JC. De KNVB heeft de trainer een duel schorsing opgelegd omdat hij scheidsrechter Pol van Boekel tijdens het duel met Ajax een 'schijterd' noemde.

Van den Brom werd zondag tijdens de tweede helft ook al naar de tribune verwezen door Van Boekel zelf. Achteraf liet de trainer al weten spijt te hebben. "Ik zei dat hij een schijterd was. Ik vond dat Joël Veltman een overtreding maakte op Dabney dos Santos, terwijl hij doorkon. Dat was een gele kaart, en hij had al geel. Maar dat moet ik niet doen. Het was stom van mij", zei hij in gesprek met FOX Sports.

Van den Brom heeft zich schuldig gemaakt aan "het meermalen in woord en/of gebaar te kennen geven het niet eens te zijn met een beslissing van de scheidsrechter en/of het gebruiken van beledigende taal tegen de scheidsrechter", zo valt te lezen op de website van de voetbalbond. De AZ-trainer heeft al laten weten de straf te accepteren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen