Brenet gaat met Blind praten over 'Ajax-opmerkingen'

8 november 2016, 07:09

Het debuut van Joshua Brenet in de selectie van het Nederlands elftal is een mooi moment voor de vleugelverdediger, maar zijn plaats in het keurkorps van Danny Blind heeft ook een apart tintje. De 22-jarige linkspoot kraakte namelijk een jaar geleden het selectiebeleid van de bondscoach nog. Brenet wil nu met Blind praten over zijn opmerkingen van destijds.

Brenet meldde zich maandag bij Oranje, omdat Rick Karsdorp en Daryl Janmaat geblesseerd zijn. De selectiedebutant betichtte Blind er vorig jaar van dat hij sneller Ajacieden zou oproepen dan PSV'ers. "Omdat hij een man van die club daar is, kan je misschien zeggen dat het een rol speelt. Sommige jongens spelen drie wedstrijden oké en hij roept ze al direct op", sprak de verdediger toen bij Omroep Brabant. Hij zei bovendien dat het thema erg leefde in de selectie van PSV. "Sommige dingen begrijpen we gewoon niet."

De opmerkingen van Brenet deden toen veel stof opwaaien. Daarom gaat de PSV-back nu om tafel met Blind. "Ik ga het er wel even met de bondscoach over hebben. Ik ga zeggen dat ik een open iemand ben en dat dat toen op mijn hart lag. En ik ga zeggen dat het voor mij uit de wereld is en dat ik heel blij ben dat ik toch ben opgeroepen ondanks wat ik toen heb gezegd. Ik vind het goed dat de bondscoach niet naar zulke dingen omkijkt en zijn keuzes op het voetbal baseert", zegt Brenet nu in De Telegraaf.

Aanvankelijk zou Brenet zich voegen bij Jong Oranje. "Dit is een mooie verrassing en zeker ook een teken dat ik goed bezig ben. De trainer had dat al eerder gezegd en je hoort het ook van buitenaf, van familieleden en zo, maar dit is daarvan een bevestiging. Ik ben zeer blij dat ik hier ben. Als jongetje zag ik Wesley Sneijder al op tv schitteren in het Nederlands elftal en nu mag ik samen met hem op het veld staan", aldus Brenet, die net zo'n goede indruk hoopt achter te laten als Karsdorp deed. "Die aanvallende kracht heb ik ook dankzij mijn snelheid. Dat is een grote kracht van mij. Ik zal me nu moeten bewijzen. Je bent niet zomaar hier."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen