Voormalig PSV-bestuurder laakt zaakwaarnemer Gudelj

8 november 2016, 12:36   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

In het kader van de situatie van Nemanja Gudelj heeft De Telegraaf een groot stuk gemaakt over diens zaakwaarnemer Vlado Lemic. Volgens de ochtendkrant ligt de handelswijze van de voetbalmakelaar ten grondslag aan het feit dat de middenvelder van Ajax heeft aangegeven dat hij niet langer op de reservebank wil zitten. Daarop werd de Servische international uit de A-selectie gezet door coach Peter Bosz.

Lemic kennen ze bij PSV nog goed, aangezien de Servische zaakwaarnemer tussen 2000 en 2008 steeds meer invloed wilde hebben op het beleid. Toenmalig algemeen directeur Jan Reker weet het nog goed. "Zulke situaties hebben we toen ook meegemaakt. Onze trainer Sef Vergoossen wilde bijvoorbeeld een jonge speler, Jonathan Reis, mee laten doen op een jeugdtoernooi. Toen heeft zijn begeleider Lemic ervoor gezorgd dat die jongen dat weigerde", zegt Reker, die Lemic uiteindelijk vriendelijk doch dringend verzocht om te vertrekken.

PSV maakte in 2000 kennis met Lemic, toen hij zaakwaarnemer van Mateja Kezman was. Lemic had een goede verstandhouding met het technische hart van PSV en wist daardoor zijn invloed steeds meer te vergroten. Niet alleen in Eindhoven, maar in het hele internationale voetbal. Lemic werd rijk door zijn rol in vele transfers, zoals die van Royston Drenthe van Feyenoord naar Real Madrid. Bij PSV was op een gegeven moment een groot deel van de selectie aan de Serviër verbonden. "Lemic heeft toen bij PSV veel macht gepakt", aldus Reker. "Op den duur werd het te gek en hebben we gezegd 'wegwezen'. Het is belangrijk om baas in eigen huis te blijven en je beleid niet door makelaars te laten bepalen", stelt de ex-directeur. "Als je Lemic als club een beetje ruimte geeft, dan duikt hij direct in het gat."

Reker geeft aan dat er afscheid genomen werd van Lemic, omdat de zaakwaarnemer er op stond dat PSV Benfica-verdediger Luisao voor 11 miljoen euro (met een vorstelijk salaris) aantrok en dat hij ging dreigen om zijn spelers weg te halen bij PSV, toen dit niet lukte. "Dat konden we niet accepteren en toen hebben we rigoureus met Lemic gebroken. Lemic heeft toen Gomes nog voor zijn karretje gespannen door hem een interview aan Voetbal International te laten geven, waarin hij zei 'Reker eruit of ik eruit'."

Lemic bleef wel een belangrijke vis in de zaakwaarnemersvijver en verdiende bijvoorbeeld veel aan de transfer van Miralem Sulejmani van sc Heerenveen naar Ajax (16,2 miljoen euro). Hij heeft dus ook Gudelj onder zijn hoede. Bij Ajax wist hij in de onderhandelingen rond de middenvelder diens vader Nebojsa in de organisatie en diens broertje Dragi in de Ajax-jeugd te stallen. Nu lijkt hij volgens De Telegraaf ook een breuk tussen Ajax en Gudelj te willen forceren.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen