Dost kende teamgenoot Zeegelaar alleen van naam

8 november 2016, 12:58

Het debuut van Marvin Zeegelaar in de selectie van het Nederlands elftal komt voor velen als een donderslag bij heldere hemel, maar voor Bas Dost niet. Zijn ploeggenoot bij Sporting Clube de Portugal was niet verrast toen Zeegelaar opgeroepen werd. Dat was hij overigens wel toen hij zag hoe de linkspoot zich manifesteerde in Lissabon.

"Ik was vooral verrast over hem. Ik heb hem direct de eerste wedstrijd toen ik bij Sporting kwam in actie gezien. Hij speelde toen tegen FC Porto, een echte topwedstrijd in Portugal. Hij speelde heel goed en heeft die lijn doorgetrokken. Hij heeft me hartstikke verrast", zegt Dost tegen de NOS over zijn teamgenoot bij Sporting. De spits wist bijzonder weinig over de linksback. "Ik kende hem alleen van naam, verder ook niet. Hij heeft het heel goed gedaan. Ik vind het leuk dat ik nu niet in mijn eentje naar Oranje hoef af te reizen. Lekker met z'n tweeën. Het is hem gegund. Ik hoop dat hij minuten gaat maken."

Dost is ervan overtuigd dat Zeegelaar het niveau van Oranje aankan. "Hij heeft verscheidene wedstrijden in de Champions League gespeeld, niet de minste. In Madrid stond hij bijvoorbeeld tegenover Gareth Bale. Die hebben we toen de hele wedstrijd niet gezien. En dat is wel een aardige speler, dacht ik zo", aldus Dost.

Dost beleefde zelf een dipje, maar wist wel twee keer te scoren in de wedstrijd van Sporting tegen Estoril (4-2 winst). "Na de interlands met Oranje was het inderdaad even lastig. Ik was wel blij dat ik weer twee goals maakte. Ik kan daar slecht tegen als ik een paar wedstrijden niet gescoord heb. Dat begint aan je te vreten", aldus Dost, die ziet dat ook Luuk de Jong en Vincent Janssen het moeilijk hebben. "Heel herkenbaar. Maar als je even niet scoort, moet je niet te veel lullen over van alles en nog wat. Gewoon doen wat je altijd doet en dan komt het vanzelf weer."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen