Internazionale haalt Pioli als opvolger van De Boer

8 november 2016, 16:21

Een week na het ontslag van Frank de Boer heeft Internazionale in de persoon van Stefano Pioli een opvolger gevonden. De 51-jarige Italiaanse coach, die eerder op de dag zijn verbintenis bij Lazio liet ontbinden, heeft dinsdag een contract tot de zomer van 2018 getekend in het Stadio Giuseppe Meazza.

Pioli werd afgelopen voorjaar op non-actief gesteld als coach van Lazio. Omdat zijn contract bij de Romeinen echter niet ontbonden werd, kon hij niet zomaar overstappen naar Inter. Daarvoor moest zijn verbintenis in het Stadio Olimpico eerst worden verscheurd, iets wat eerder op dinsdag gebeurde. Pioli was in het verleden ook coach van onder meer Parma, Palermo en Bologna.

Internazionale won in 2010 onder leiding van José Mourinho de treble (Serie A, Coppa Italia en Champions League). Na het vertrek van de Portugese tacticus in de zomer van dat jaar kunnen de Nerazzurri amper meer imponeren, wat al tot meerdere trainerswissels heeft geleid bij de club. Sinds het afscheid van Mourinho is Pioli de negende trainer die Inter onder zijn hoede neemt.

De Boer tekende afgelopen zomer een contract bij Inter, maar hij kreeg de selectie niet aan de praat, wat hem eerder deze maand zijn baan kostte. Met interim-trainer Stefano Vecchi in de doug-out won Inter vorige speelronde op eigen veld met 3-0 van FC Crotone, waardoor het nu samen met Fiorentina op de achtste plaats staat in de Serie A. De achterstand op koploper Juventus bedraagt al dertien punten.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen