Stekelenburg had het zwaar: "Het WK heb ik niet gekeken"

9 november 2016, 07:43   Bijgewerkt: 9 november 2016, 09:20

Na het Europees kampioenschap van 2012 verdween Maarten Stekelenburg langzaam uit beeld bij Oranje. Tim Krul en vervolgens ook Kenneth Vermeer, Jasper Cillessen en Jeroen Zoet staken hem voorbij. Nu vier jaar later onder bondscoach Danny Blind lijkt de doelman zijn plek weer te hebben heroverd.

Die periode die hij niet bij het Nederlands elftal zat, was zwaar voor hem. "Het WK in Brazilië heb ik uiteindelijk niet gekeken. Geen zin in. Ik had daar zelf bij moeten zijn", zo geeft de keeper toe in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Ook in zijn clubloopbaan ging het een stuk minder. "Als je niet eens meer een rugnummer krijgt bij een club... Dat was bij Fulham onder Felix Magath. Maar van tegenslag groei je ook. Een off-day? Daar blijf ik tegenwoordig veel rustiger onder." Bij Everton lijkt hij dan ook ondanks wat mindere momenten weer op te leven. "Over de hele lijn gaat het redelijk dit seizoen. Je werkt nu echt naar het weekeinde toe in de wetenschap dat je speelt."

Bij Oranje blijven is dan ook zijn doel. "Bij het volgende WK ben ik 35, voor een keeper nog een prima leeftijd. We zitten met Oranje in een overgangsfase, al ben ik niet somber. In Brazilië had ook niemand die plek bij de laatste vier verwacht."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen