Bale opnieuw verkozen tot de beste voetballer van Wales

9 november 2016, 08:56   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Gareth Bale is voor de zesde keer in zijn loopbaan uitgeroepen tot de beste speler van zijn land. Het is bovendien de vierde keer op een rij dat de Welshman de award wint. In 2012 was er voor het laatst een andere winnaar, namelijk Joe Allen.

Bij Real Madrid was Bale dit jaar belangrijk in het winnen van de Champions League. Bovendien maakt hij met zijn club nog steeds kans op de wereldtitel voor clubs. Ook met het nationale voetbalelftal van Wales kende hij een goede zomer.

Het jaar 2016 was voor het hele Welshe voetbal sowieso een topjaar. De Britten waren namelijk voor het eerst in de historie aanwezig op een eindtoernooi. Bovendien verliep het Europees kampioenschap meer dan uitstekend. Als verrassing van het toernooi reikte Wales tot de halve finale, waarin latere winnaar Portugal met 2-0 te sterk was.

Wat de stemmers betreft was Bale niet de beste speler van het Europees kampioenschap. Aaron Ramsey kreeg die prijs. Hal Robson-Kanu maakte de mooiste Welshe treffer met zijn fraaie kapbeweging in de kwartfinale tegen België, waardoor hij drie verdediger in een beweging uitschakelde, alvorens hij binnenschoof.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen