Qatar wil geen bier op WK: "Tegen alcohol in en om stadions"

9 november 2016, 11:32   Bijgewerkt: 9 november 2016, 13:44

Voetbalfans die tijdens het kijken naar een wedstrijdje graag genieten van een biertje kunnen beter niet afreizen naar het wereldkampioenschap in Qatar. Als het aan Hassan Al-Thawadi ligt, dan komt er namelijk een verbod op alcohol tijdens het WK 2022.

Het hoofd van het organisatiecomité wil zowel op straat als in de stadions geen bier of andere alcoholhoudende dranken zien. "Wij zijn tegen alcohol in de stadions en de omgeving daarvan", vertelt hij in gesprek met Al-Sharq.

Dit standpunt van Al-Thawadi kan nog weleens tot problemen leiden. De FIFA heeft als een van de grote partners namelijk Budweiser. Het biermerk is sinds 1986 de leverancier voor de populaire drank tijdens wereldkampioenschappen voetbal.

Dit leverde onder andere problemen op in Brazilië, waar alcohol verboden was in de stadions omdat het voor veel voetbalgeweld en zelfs voetbaldoden zorgde. Na lange onderhandelingen won FIFA en mocht er tijdens het WK 2014 'gewoon' alcohol geschonken worden.

Ook Rusland, organisator van het WK 2018, is geen fan en is momenteel in discussie met de voetbalbond. "Ik weet dat de FIFA druk uitoefent op Rusland om sommige wetten te veranderen. Maar ons standpunt is duidelijk: we zullen alleen dingen aanpassen die in lijn zijn met de wetten en tradities in Qatar."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen