NEC boos op misdragende fans: "Dit is echt not done"

9 november 2016, 15:53

Bart van Ingen, de algemeen directeur van NEC, is momenteel niet te spreken over de supporters van zijn eigen club. Afgelopen nacht spoten fans van de Nijmeegse club de herdenkingsschildering van het in 2013 overleden Vitesse-icoon Theo Bos onder met graffiti. 

"Dit is echt not done. Een beetje rivaliteit is prima, maar dit getuigt van een disrespect ten opzichte van Vitesse. Dit is ver over de grens", zegt hij in gesprek met Omroep Gelderland. Het is de tweede keer in nog geen vijf dagen tijd dat NEC in een kwaad daglicht komt te staan wegens supportersactie. Na het gelijkspel tegen FC Groningen van afgelopen weekend werd er een steen door ruit van een bus bezoekende supporters gegooid.

Hoewel het niet honderd procent zeker is dat de gegooide steen afkomstig was van een NEC-fan, is Van Ingen er klaar mee. "Onze club wordt nu twee keer in korte tijd in diskrediet gebracht. De grens is overschreden."

Ook Joost de Wit, de algemeen directeur van Vitesse, is furieus. "Het is respectloos en schandalig. Van Ingen heeft mij direct gebeld. Dat siert hem. Wij stellen samen dat hier inderdaad een grens wordt overgeschreden. Gelukkig keuren ook heel veel supporters dit gedrag af, heb ik inmiddels vernomen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen