Koeman: "Kunnen jaloers zijn op de Belgische selectie"

9 november 2016, 18:29

Ronald Koeman vindt dat Nederland jaloers kan zijn op de selectie van de Belgische nationale ploeg. De oefenmeester van Everton is van mening dat de spelergroep van de Rode Duivels veel meer kwaliteit herbergt dan de groep van Oranje.

Dat was in de tijd dat Koeman zelf international was, wel anders. "Het klopt dat we in 'mijn' tijd een periode kenden dat het Nederlands elftal sterker was, al hadden wij op het WK in 1994 ook verloren van België. Maar nu heeft Nederland terrein verloren", stelt hij in gesprek met Het Laatste Nieuws. "Als ik de kwaliteit van de spelers in België zie, en dan vooral de hoeveelheid aan goeie spelers, dan kunnen wij daar heel erg jaloers op zijn. Daarom zijn we nog niet bij voorbaat in één wedstrijd kansloos. Maar België heeft nu toppers die Nederland niet meer heeft, uitgezonderd Robben - als hij fit en goed is. België heeft er zovéél."

Overigens is Koeman niet alleen positief over België, aangezien hij vindt dat onze zuiderburen veel verder hadden moeten komen op het afgelopen EK. Het land strandde daar in de achtste finale. "Ik had persoonlijk ook verwacht dat België méér zou betekenen op het laatste EK in Frankrijk. Misschien ligt het aan de mentaliteit, dat stukje zelfbewustzijn. Over het algemeen zijn Belgen rustiger op de achtergrond dan Nederlanders. De Rode Duivels mogen nog iets meer bravoure hebben en bravoure uitstralen. De kwaliteit is aanwezig, dan zou de mentale weerbaarheid om onder druk te presteren de volgende stap moeten zijn voor België. Iedereen weet dat ze sterk zijn, maar ze moeten het dan ook laten zien en uitstralen."

Oranje en België staan vanavond om 20.45 uur tegenover elkaar in de ArenA. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen