Excelsior en Curaçao in evenwicht in oefenwedstrijd

9 november 2016, 21:48

Heel gebruikelijk is het niet dat een club tegen een nationaal team speelt, maar woensdagavond is dat wel gebeurd in Rotterdam. In Kralingen stonden Excelsior en Curaçao tegenover elkaar en het duel eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Curaçao, dat zich voorbereidt op de Gold Cup van volgend jaar, trad aan met onder meer Eloy Room, Cuco Martina, Rangelo Janga, Brandley Kuwas en Jarchinio Antonia in de basis. In de eerste helft werd er niet gescoord, maar na de pauze sloeg de thuisploeg toe. Kevin Vermeulen trof doel na 61 minuten, maar genoeg voor de zege bleek dat niet. Felitciano Zschusschen tekende twaalf minuten later namelijk voor de 1-1, wat tevens de eindstand was op Woudestein.

Ook NEC heeft vanavond een oefenwedstrijd gespeeld. In Duitsland werd er met 0-2 gewonnen van SV Hönnepel-Niedermörmter, dat uitkomt op het vijfde niveau. Quincy Owusu-Abeyie en André Fomitschow namen de treffers voor hun rekening.