België-coach Martinez: "Veel goede dingen gedaan"

9 november 2016, 23:51

België had op basis van het veldspel woensdagavond misschien wel recht op de zege in de Derby der Lage Landen, maar bondscoach Roberto Martinez kan leven met een 1-1 gelijkspel tegen Nederland. De Spaanse keuzeheer is blij met hetgeen zijn ploeg heeft laten zien in de ArenA.

"We hebben veel goede dingen gedaan, maar het moet nog beter. We kwamen te makkelijk op achterstand, maar de reactie na de pauze was goed. We hebben persoonlijkheid getoond en hadden uiteindelijk voldoende kansen om te winnen", zei hij na de oefeninterland tegen Sporza. Dries Mertens startte in het duel verrassend als aanvalsleider. "Het was belangrijk om het te proberen. Maar als je niet scoort en te weinig kansen afdwingt, dan kun je niet tevreden zijn. Met Lukaku liep het beter, maar dat was in een andere fase van de wedstrijd."

Overigens had Martinez in zijn basisploeg een plaats ingeruimd voor Vincent Kompany, maar de verdediger haakte kort voor aanvang van de wedstrijd af. "Er is geen blessure, maar we wilden geen risico's nemen", legt de Spanjaard uit. "Ik denk dat hij zich niet goed voelde tijdens de warming-up. We moeten nu de onderzoeken afwachten, maar ik weet pas over 24 uur of hij de wedstrijd tegen Estland kan halen."

De Rode Duivels spelen zondag thuis tegen Estland in de WK-kwalificatiecyclus.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen