Wijnaldum: "We konden winnen, maar zeker ook verliezen"

10 november 2016, 02:53

Het Nederlands elftal en de Belgische ploeg hielden elkaar woensdagavond in de Derby der Lage Landen op een 1-1 gelijkspel, maar Georginio Wijnaldum zag dat er eigenlijk meer inzat voor beide ploegen. Waar Oranje lang een 1-0 voorsprong koesterde, kregen de Rode Duivels dankzij hun veldoverwicht meer kansen.

"We konden hem winnen, maar zeker ook verliezen", concludeert Wijnaldum. "lk ben in ieder geval blij dat we niet verloren hebben", zegt de middenvelder van Liverpool, die baalt van het uitvallen van Stijn Schaars, Vincent Janssen en Jeremain Lens. "Het is vervelend dat er drie spelers uitgevallen zijn in de wedstrijd. Echt niet fijn."

Door de blessuregevallen schakelde Oranje van 4-3-3 naar een soort 3-5-2 formatie. In de eerste helft kwam Wijnaldum geregeld als rechtsback te voetballen. "Dat is wel een beetje tegen mijn natuur in, het is compleet nieuw voor mij", aldus de middenvelder, die even moest wennen aan de andere formatie. "We switchten naar 3-5-2 en dat was wel even lastig, omdat we daar al een tijdje niet meer in gespeeld hebben. De uitvoering kan daarom ook zeker beter."

Wat bondscoach Danny Blind betreft, was de clash met België veel meer dan een oefenpot. Hij hamerde op het belang van de positie op de FIFA-ranking, die belangrijk kan zijn bij de eventuele play-offs om een WK-ticket. Wijnaldum was daar echter niet extra mee bezig. "Dat heeft hij wel benadrukt, maar wij willen gewoon elke wedstrijd winnen. Dat lukt niet altijd, maar daar gaan we altijd wel voor. Ik ben niet echt bezig met de ranking, ik doe gewoon alles voor de winst. Helaas is dat tegen België niet gelukt, al konden we dus ook verliezen. Zij hebben nog een paar aardige kansen gehad."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen