Damen genoot van rentree na twintig maanden blessureleed

10 november 2016, 17:11

Alessandro Damen vocht zich een kleine twee jaar geleden in de basis bij Excelsior. De keeper liet in een reeks wedstrijd een goede indruk achter, maar raakte begin april geblesseerd toen hij zijn kruisband afscheurde. Toen hij net hersteld was, scheurde hij een andere kruisband af. Woensdagavond stond hij in het oefenduel met Curaçao (1-1) voor het eerst in twintig maanden weer op het veld.

"Dit is fantastisch, hier werk je twintig maanden voor. Met alle tegenslagen die ik heb gehad, is het mooi om die periode zo af te sluiten", vertelt de 26-jarige doelman aan RTV Rijnmond. Gemakkelijk was de voorbije periode immers niet. "Na die tweede blessure was ik wel even een paar dagen goed 'down', maar op een gegeven moment moet je de knop omzetten. Dan zet je datums op de kalender wanneer je weer ongeveer fit kan zijn. En is het weer volle bak positief vooruit."

Toch beseft hij dat het blessureleed hem veel heeft gekost. "Je loopt in die anderhalf jaar natuurlijk wel een bepaalde ontwikkeling mis. Ik had veel wedstrijden kunnen spelen. Maar je verleert het niet, ik ben ervan overtuigd dat ik terugkom op het niveau dat ik toen had."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen