Cruijff postuum geëerd met stadsmedaille van Barcelona

10 november 2016, 21:54

Johan Cruijff is in Barcelona geëerd door burgemeester Ada Colau. Aan de familieleden, waaronder weduwe Danny en zoon Jordi, gaf hij een gouden medaille om Cruijff postuum te bedanken voor zijn verdiensten voor de club, de stad en de streek, zo schrijft El Mundo Deportivo.

"Cruijff is een wereldwijd symbool voor Barcelona. Bovendien introduceerde hij de sport als een middel voor sociale integratie", vertelde Colau op de bijeenkomst waar ook FC Barcelona een grote afvaardiging voor had geleverd.

Namens de Spaans kampioen kwam oud-voorzitter Joan Laporta nog aan het woord om de in maart gestorven Cruijff te bedanken, ook voor zijn bijdragen nadat hij gestopt was als speler en trainer. "Hij adviseerde ons om Frank Rijkaard te nemen als trainer en daarna zag hij dat Josep Guardiola klaar was om het eerste team onder zijn hoede te nemen. Hij was charismatisch, moedig, vastbesloten en een familieman. Maar ondertussen is Johan altijd rebels en een dromerig kind gebleven."

Cruijff voetbalde in totaal vijf seizoenen voor Barcelona en leidde de club naar een landskampioenschap en een beker. In zijn acht seizoenen als trainer begonnen de prijzen pas echt binnen te stromen: vier landstitels, een beker, de Europa Cup II en ook nog eens de Europa Cup I. Daarnaast werden er ook nog verschillende supercups in de wacht gesleept.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen