Deschamps: "Zweden was natuurlijk sterker met Zlatan"

11 november 2016, 09:00

Waar het Nederlands elftal pas komende zondag tegen Luxemburg speelt in de kwalificatiereeks voor het WK 2018, kruisen poulegenoten Frankrijk en Zweden vanavond (vrijdag) al de degens in Groep A. De strijd tussen de nummers één en twee is vervroegd, omdat het op de oorspronkelijke speeldatum exact een jaar geleden is dat de Franse hoofdstad Parijs het doelwit was van terreur.

Bondscoach Didier Deschamps hoeft niet in de topper niet te vrezen voor Zlatan Ibrahimovic, omdat de Zweedse vedette afgelopen zomer gestopt is bij de nationale ploeg. "Het Zweden van nu is wel anders", realiseert Deschamps zich mede daarom. "We weten allemaal dat Ibrahimovic zeer belangrijk was bij alle ploegen waar hij gespeeld heeft. Ook bij Zweden, waar hij zeer effectief was. Hij verandert het hele spel."

"Als je een speler als Zlatan hebt, dan speelt het hele team voor hem", vervolgt Deschamps. "Soms krijgt hij ballen die niet eens gegeven zouden moeten worden. Zelf als ze een goed collectief hebben, wordt er vertrouwd op de individuele klasse van hem. Maar ze hebben genoeg andere aanvallers met kwaliteiten. Maar toch: op papier is Zweden natuurlijk een stuk sterker mét Ibrahimovic, dan zonder."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen