Klose wordt trainer: "Kan ook invallen als het moet"

11 november 2016, 09:16

Een week geleden zette Miroslav Klose definitief een punt achter zijn voetballoopbaan. De 38-jarige Duitser is meteen een nieuw avontuur aangegaan, door aan de slag te gaan bij de Duitse bond. De voormalig spits zal een individueel programma afwerken bij de bond, met het doel om klaargestoomd te worden als trainer. Hij zal de komende duels daardoor op de bank zitten bij Duitsland en daar is bondscoach Joachim Löw blij mee.

"Als er iemand geblesseerd raakt, kan hij ook gewoon invallen als het moet", lacht de bondscoach van de regerend wereldkampioen op de site van de FIFA. "Maar we zijn blij dat Miroslav bij de komende duels als assistent zal fungeren. Hij is een rolmodel voor de jonge spelers en kan goede tips geven over het aanvalsspel. Ook is hij in staat om onze aanvallers goed te analyseren."

Klose, die vanavond tegen San Marino voor het eerst in de rol van coach op de bank van Duitsland zal plaatsnemen, is enthousiast over zijn nieuwe werk. "Ik denk al heel lang na over een trainerscarrière", zegt de topscorer aller tijden van Duitsland. "Toen ik nog voetballer was, dacht ik altijd al na over tactiek en speelstijlen. De ontvangst die de Duitse staf mij heeft gegeven, is fantastisch. Vanaf het eerste moment helpen de coaches me geweldig. Deze job is een grote eer voor me."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen