Beladen datum voor Fransen: "Niemand zal het vergeten"

11 november 2016, 13:01

Op 13 november 2015 speelde Frankrijk een oefeninterland tegen Duitsland met een verschrikkelijke afloop. In Parijs vonden die beruchte vrijdagavond aanslagen plaats, waardoor het een zwarte avond werd voor zowel het land als de voetbalploeg. Aankomende zondag is het precies een jaar geleden dat de gebeurtenissen plaatsvonden in Parijs en de aanslagen staan de voetbalploeg nog vers in het geheugen.

Frankrijk speelt vanavond een WK-kwalificatieduel met Zweden. Die wedstrijd stond aanvankelijk gepland op 13 november, maar de FIFA en de UEFA hebben de speeldag veranderd vanwege de heftige lading. "Niemand zal ooit vergeten wat er toen gebeurd is. De uren na de wedstrijd tegen Duitsland, het eerbetoon tegen Engeland: het waren dagen vol emoties", zei bondscoach Didier Deschamps op de persconferentie in aanloop naar het thuisduel met Zweden.

Captain Hugo Lloris beseft dat 13 november altijd een heftige datum zal blijven voor de Fransen. "We zullen altijd verbonden blijven met de dramatische gebeurtenissen", zei de keeper. "Het was een tragische dag en nacht, maar je moet altijd proberen vooruit te kijken en de bladzijde om te draaien, ook al zullen de aanslagen ons altijd bijblijven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen